Comunicat dels Mossos d'Esquadra: Cal estar alerta amb les revisions del gas butà a les cases.

18/08/2017 Actualitat

Comunicat dels Mossos d'Esquadra: Cal estar alerta amb les revisions del gas butà a les cases.

L'Ajuntament d'Aldover us fa saber que els Mossos d'Esquadra han emès el següent comunicat on s'informa que cal estar especialment alerta amb les revisions del gas butà a les nostres cases.

La policia de la Generalitat-mossos d'esquadra recorda a la ciutadania que cal estar especialment atents amb els operaris que truquin a la nostra porta per fer-nos la revisió de la instal.lació del gas butà.

En els darrers dies, la policia de la Generalitat-mossos d'esquadra ha tingut coneixement de revisions de les instal.lacions de gas butà presumptament fraudulentes.

La forma d'actuar de la persona o persones que realitzen aquesta presumpta estafa consisteix en trucar a la porta del domicili i presentar-se, sense previ avis, com a operari/s de l'empresa encarregada de les instal.lacions de gas butà.

La/es persona/es que es presenta/en al domicili pot/poden anar uniformada/des i verbalment manifesta/en pertànyer al distribuïdor oficial de la zona, tampoc fa/n cap comprovació de les instal.lacions. En tot cas, el/s presumpte/s fals/os operari/s fan alguna pregunta sobre el nombre de fogons o d'aparells que funcionen amb butà, però no demana/en veure/n cap. ës aleshores quan directament realitzen el canvi del material que diuen que està caducat.

Sense més, el/s presumpte/s fals/os operari/s fa/n signar a la presumpta víctima els documents que justifiquen el pagament d'aproximadament ( 200 ) euros. Aquests documents poden portar el títol de " CERTIFICADO DE REVISIÓN PERIÓDICA PARA INSTALACION DE GAS ENVASADO" amb un número de registre i/o " PRESUPUESTO DE LA INSTALACIÓN DE GAS BUTANO " , també amb un número de registre. Un cop les persones als que s'ha fet la revisió es posen en contacte amb l'empresa que té la concessió de les revisions a la zona, descobreixen que han estat enganyades, doncs la resposta que se'ls dona és que " NO S'HA ANAT AL SEU DOMICILI A FER CAP REVISIÓ".

Per tot plegat i per tal d'evitar accions com aquesta, la policia de la Generalitat-mossos d'esquadra els recorda que cal estar especialment atents a aquelles persones que diguin pertànyer a empreses que fan la revisió del gas butà. Davant la sospita d'haver estat víctima d'aquest il.lícit penal, els emplacem a denunciar i/o comunicar-nos qualsevol cas semblant al descrit, per poder intervenir el més aviat possible. Per qualsevol aclariment podeu posar-vos en contacte amb la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra de la vostra demarcació.