Curs de formació per a la utilització dels desfibril·ladors

14/06/2017 Actualitat

Curs de formació per a la utilització dels desfibril·ladors

Les malalties cardiovasculars són la primera causa de mort en el món occidental i, entre aquestes, destaca la mort sobtada cardíaca, que es produeix quan el cor deixa de bombar sang per un problema elèctric. La majoria de les morts sobtades cardíaques succeeix fora de l'àmbit sanitari, constituint un problema important de salut pública. Actualment, prop de 4.000 persones moren cada any a Catalunya per aquesta causa, que apareix de forma imprevisible i afecta a persones de totes les edats i sexes.

Els primers minuts després d'una aturada cardíaca són clau per a la supervivència. L'única manera de salvar qui la pateix és intervenint amb un desfibril·lador però, fins fa poc, aquests aparells es trobaven en espais molt concrets i el seu ús estava molt restringit. Per aquest motiu, es va impulsar un programa que contempla la instal·lació d'una xarxa de desfibril·ladors automàtics, d'accés lliure, situats al carrer i altres espais públics.

L'Ajuntament d'Aldover va organitzar un curs de suport vital bàsic i d'ús de desfibril·lador extern automàtic (DEA) adreçat a la ciutadania i personal municipal.

Aquest curs es va impartir el passat 13 de juny, i varen assistir 18 persones. Els resultats han estat molt satisfactoris, tant és així, que està previst que es realitzin cursos anuals.

Un dels aparells està situat a la façana de l'edifici de l'Ajuntament i l'altre és un aparell portàtil ubicat a les instal·lacions municipals.